Monday, 2 May 2016

Menu berkhasiat semasa detox



KITA DAN TOKSIN BERPISAH TIADA

Jom kenali toksin.

Tahu kan sel badan kita ni umpama sebuah kilang? Bila kita pegi kawasan kilang yg heavy industry (standard ooo sel kita ni bukan calang2), kan kilang tu keluarkan asap & sisa toksik. Haaaa macam tu lah sel kita. Aktiviti sel menghasilkan toksin.

Tapiiiii badan kita ni hebat, ia boleh neutralize benda2 tu tanpa bantuan pihak luar.

Satu lagi punca toksin dari aktiviti tubuh kita ialah makanan yang tak tercerna. Kalau kita makan banyak2 sangat, ada part yang tubuh kita tak boleh hadam... & ia jadi toksin tau. Sebab tu lah Rasulullah suruh berhenti makan sebelum kenyang.

Itu aktiviti dalam badan kita yg hasilnya - TOKSIN.

Eh macamana faktor luar? Mesti la ada dan LAGI BANYAK!

1. Makanan yg tak berkhasiat

Sah2 lah kan. Nama pun tak berkhasiat. Aduhai bahan ape entah yang diorang letak.

2. Buah dan sayur yg tinggi bahan toksin

Ohhhh!!! Takkan lahhh! Buah & sayur kan bagusss. Tp jgn lupaaaaa. Buah & sayur kat kedai ni diracun, dibaja kimia, diawet... Toksin tu!

3. Asap

Rokok. Kereta. Kilang. Bahan bakar... Kalaulah toksik dalam udara tu boleh nampak, agaknya semua nak pakai topeng oksigen.

4. Pakaian

Ehhh???? Pakaian? Yer... Kita cuci baju kan? Pakai apa? Sabun2 cuci baju komersial... Tinggi bahan kimia berbahaya. Kita guna, cuci baju & pakai....

5. Tempek kat kulit

Krim tu krim ni, losen tu losen ni... Bahan2 kimia bahaya tu boleh meresap masuk dalam badan melalui kulit tau!

Aduhh... Sudahnya... Badan kita ni penuh toksin!

Banyak toksin buat otak tak boleh fikir secara optimum. Asyik stress je.

Nak tak nak kita kena buang toksin2 ni. Istilah sekarang namanya DETOX.

Haaa ini la peluang paling best. Shaklee baru launch program detox. Yg lagi best bila beli set detox ni:-

- dapat FREE MEMBERSHIP!
- dapat beg eksklusif #LiveAmazing
- dah jadi member, dapatlah HARGA MEMBER!!!

Yang bestnya hasil selepas detox... Fuhh marvellous! Best sgt. Alhamdulillah.

Jika berminat, boleh hubungi kami ye.
InsyaAllah, kami akan bantu dengan sebaiknya :)



With love :) Norazean Musa 013-9415831


0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget